Tecsol SRL – Echipament POS | Echipament Retail & HoReCa

cititor coduri de bare

Într-o lume în care timpul este o marfă limitată și costisitoare, lucrul cu echipamente care facilitează serviciile zilnice este de o importanță majoră pentru ca afacerile  să prospere. Astfel, un sistem care să includă cititoare coduri de bare este esențial pentru afacerea dvs., și anume în rapiditatea de deservire a clienților și practic în înregistrarea mărfurilor.

O companie care vrea să rămână competitivă și cu performanțe de calitate, trebuie să asimileze utilizarea noilor tehnologii în mediul său corporativ.

Dar înainte de a vorbi despre beneficiile pe care un cititor de coduri de bare le poate oferi companiei dvs, este necesar să înțelegem pentru ce este acesta.

Cititorul de coduri de bare este un aparat specializat care îndeplinește o funcție de bază pentru activitatea operatorilor comerciali: permite citirea codurilor de bare, proces elementar pentru buna funcționare a unui business în domeniul comerțului, dar și în alte nișe. Concret, un astfel de echipament poate fi utilizat în magazine, depozite sau medii industriale, unde este necesară identificarea produselor. Mai nou, un cititor de cod de bare îl puteți utiliza și în activitățile birocratice, pentru a înregistra documentele în sistemul de gestiune.

Modalitatea de funcționare a acestor cititoare este relativ simplă: ele citesc codul de bare de pe un anumit produs și îl digitalizează, transformându-l într-un număr. Mai apoi, acest număr este contorizat în cadrul unui program specializat. Conform numărului identificat, pe ecranul calculatorului se vor afișa detalii despre produs, printre care: codul de produs, denumirea, preț, gramaj etc.

Decizia de a achiziționa un cititor de coduri de bare nu este întotdeauna ușoară. Criteriul principal pe care trebuie să vă bazați opțiunea este tehnologia încorporată de acestea. Tehnologia de scanare poate fi laser (pentru coduri liniare) sau imager (pentru coduri 2D). În cazul cititoarelor de coduri de bare care folosesc tehnologia imager, acestea au și avantajul citirii codurilor de bare de pe ecranele telefoanelor.

Unde volumul vânzărilor nu este atât de mare vă recomandăm un cititor de bare fix cu fir, mai ieftin decât cititoarele wireless. Dacă operatorul are nevoie de mobilitate, pentru scanarea și altor produse de pe raft, atunci vă recomandam un scanner de coduri de bare wireless sau tehnologie Bluetooth, dar acestea sunt puțin mai scumpe decât cele cu fir.
Noile cititoare de coduri de bare fără fir oferă o rază lungă de acțiune – până la 100 m – cu buffer de memorie de capacitate mare pentru citirea codurilor atunci când este deconectat sau în afara razei de acțiune.

De ce criterii trebuie sa țineți cont când alegeți un cititor coduri de bare?

Înainte de a alege un cititor coduri de bare, trebuie să știti exact cum o să îl folosiți. Va fi folosit în condiții obișnuite sau în medii cu condiții extreme (umezeală, temperaturi foarte scăzute sau cu mult praf)? Va funcționa cu un volum mare de marfă sau unul redus? Toate aceste elemente contează!

Puterea unui cititor de coduri de bare este dată de motorul de scanare cu care este dotat, iar diferențierea între diverse tipuri de cititoare coduri de bare se poate face și după modalitatea de captare a informației din codul de bare.

Există o varietate de tipuri de scanere de coduri de bare cu diferite caracteristici și beneficii care se potrivesc fiecărui tip de afacere. Ele se împart în trei categorii.

1. Cititoare coduri de bare manuale.

Acesta este cel mai comun tip de cititor de coduri de bare, ele sunt utilizate în general de companiile mijlocii și mici. De obicei în formă de pistol și conține un declanșator de la care se activează laserul pentru citire, vin în formate cu fir și fără fir și modele variate de citire 1D și 2D.

 În catalogul Tecsol se găsește scanerul de coduri de bare Henex-2000S. Acesta este un cititor de bare cu citire liniară, potrivit pentru toate sistemele POS, cu o viteză de 200 de ori pe secundă și capacitate puternică de codare.

Încă un model cititor coduri de bare Henex-3208, ,capacitate de citire 1D / 2D. Se descurcă de minune la citirea codurilor deteriorate, șterse etc.

henex 3208R - henex 2000S

2. Cititoare coduri de bare staționare.

Cum am menționat mai sus pentru un volum mare de lucru se recomandă scanerele fixe (staționare), care ușurează mult munca operatorului, deoarece îi ține mâinile libere și trecerea produselor devine mult mai rapidă, grăbind procesul de deservire.

Este un tip de cititor care de obicei este fixat pe tejghea, raft, etc. Se va poziționa codul de bare în fața cititorului, datorită faptului că există senzori poziționați care se activează automat la identificarea unui cod de bare în fața lui.

Aici, vă prezentăm modelele  Henex 7060R și Henex 7060P. Dispozitivele sunt adaptate să citească codurile 1D și 2D. Pe lângă viteza de scanare uimitoare a codurilor de produse în supermarket-uri, farmacii, spitale, cititorul de bare se descurcă la fel de bine și la scanarea actelor de diferite generații (buletine de indentitate vechi și noi) cu diferite suprafețe.

henex

3. Cititoare coduri de bare wireless.

Este genul de cititor portabil, ideal pentru numărarea stocurilor greu accesibile, nu limitează circulația operatorului prin sală și oferă posibilitatea de scanare cu ușurință a mărfurilor voluminoase fără de a fi necesar schimbarea lor cu locul.

Cititoarele wireless oferă o mobilitate mult mai mare, consultați modelul Henex 300R din catalogul Tecsol. Model rezistent la cazaturi și apă. Remarcat cu o durata de lucru 24 ore și timp de alimentare maxim 5 ore. La fel modelul Henex 3208R  care folosește cea mai recentă tehnologie de decodare (1D/2D), cu o baterie de mare capacitate ce funcționează continuu mai mult de 36 de ore.

HENEX 300 R

Mai sus au fost prezentate echipamente al brandului Henex, reprezentant al cărui suntem unici pe piața din Republica Moldova.

Utilizarea sistemului de automatizare comercială poate elimina reprelucrarea, erorile și poate economisi mult timp. Un moment important este atunci când decideți să implementați coduri de bare și cititoare de coduri de bare, trebuie să vă asigurați că sistemul dumneavoastră va fi compatibil cu tehnologia pe care o includeți. Dacă încă nu aveți un sistem cu acest tip de integrare vă recomandăm partenerii noștri de la Intelectsoft. La ei veți găsi toate soluțiile de automatizare.

Acum că știți mai multe despre cititoarele de coduri de bare cu siguranță va fi mai ușor să faceți o achiziție. Vizitați catalogul nostru web Tecsol.md și vedeți toate modelele de cititoare de coduri de bare, inclusiv și alte echipamente necesare pentru o afacere.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare